Faqja Kryesore
Rreth nesh
Aktivitete
Prokurime
Info & Lajme
Publikime
Rreth Shqipërisë
Kontakt
Info & Lajme

2 Maj, 2018

Saranda u nënshtrohet ndërhyrjeve transformuese të pejsazhit urban


Shkallaret e Sarandës po i nënshtrohen rehabilitimit në kuadër të projektit “Për Zhvillimin e Integruar Urban dhe Turistik” i financuar nga qeveria shqiptare dhe Banka Botërore.


Shkallaret janë objekti i parë në të cilin ka nisur puna në dhjetor 2017 si pjesë e një programi ambicioz investimesh prej 13 milionë eurosh që do të zbatohen në këtë bashki nëpërmjet Fondit Shqiptar të Zhvillimit. Po rikonstruktohen nga e para 4 arteriet komunikuese të cilat formojnë një mozaik të bukur në një sipërfaqe 5,200 m², duke kombinuar gurin e bardhë me qeramikën. Pjesë e punimeve janë edhe ndërhyrjet në rrjetin elektrik dhe sistemin e kanalizimeve (400 metra linear), arredimi urban dhe gjelbërimi.Në muajt në vijim ky invesim do të pasohet nga një tjetër ndërhyrje për Rigjenerimin Urban të Shëtitores “Naim Frashëri”, që parashikon rehabilitimin e 12,700 m² sipërfaqe.


Këto ndërhyrje kanë për qëllim ridimensionimin e vlerave të qytetit, përmirësimin e pejsazhit urban dhe forcimin e identitetit turistik të qytetit të Sarandës.