Faqja Kryesore
Rreth nesh
Aktivitete
Prokurime
Info & Lajme
Publikime
Rreth Shqipërisë
Kontakt
Info & Lajme

19 Shkurt, 2018

Misioni Italian i Biznesit - Fondi Shqiptar i Zhvillimit prezanton mundësitë e bashkëpunimit në të ardhmen


Tiranë 19 Shkurt 2018 - Klima e biznesit dhe mundësitë që ofron Shqipëria për investime ishin në qendër të diskutimeve të një takimi mes kompanive italiane dhe përfaqësuesve të institucioneve shqiptare që u zhvillua në Tiranë në datat 18, 19 dhe 20 shkurt.


Në tryezat e rrumbullakëta u diskutuan mundësitë e investimeve strategjike prej të cilave Shqipëria mund të përfitojë në fushën e infrastrukturës, energjisë dhe teknologjitë e gjelbra.


Pjesëmarrës në diskutimet e zhvilluara në panele të veçanta me përfaqësues të lartë të biznesit në Itali ishin Kryeministri Edi Rama, Ministrat Bushati, Gjiknuri, Klosi, si dhe Drejtori Ekzekutiv i Fondit Shqiptar të Zhvillimit, z. Benet Beci.Duke folur në panelin e infrastrukturës, Drejtori Ekzekutiv i Fondit Shqiptar të Zhvillimit Z. Beci theksoi se gjatë viteve të fundit FSHZH ka përshtatur vazhdimisht aktivitetin e saj me nevojat për zhvillimin e vendit, si dhe prioritetet e qeverisë shqiptare. Që nga përgatitja dhe zbatimi i projekteve për zhvillimin urban, zhvillimin e turizmit, FSHZH, theksoi z. Beci, ka marrë përsipër dhe ka realizuar disa nga projektet më sfiduese dhe më komplekse në vend.

Të qenit një organizatë e hapur ndaj ideve novatore dhe bashkëpunimeve ka qenë, sipas z. Beci, një ndër karakteristikat që e ka bërë FSHZH të jetë një institucion gjithmonë në rritje qoftë nga pikëpamja e portofolit financiar, qoftë nga pikëpamja e besimit që palët financuese kanë treguar gjatë viteve.


Në këtë kuadër, ai ftoi sipërmarrësit italianë të bëhen pjesë e bashkëpunimeve në fusha me interes të përbashkët.


“Përgjatë gjithë këtyre viteve kemi qenë një organizatë shumë e hapur ndaj bashkëpunimeve me kompani dhe konsulentë ndërkombëtarë. Jemi shumë të lumtur që jemi këtu dhe prezantojmë mundësitë për kompanitë dhe konsulentët italianë që shpresojnë të bashkëpunojnë në të ardhmen,” tha z. Beci.


Misioni Italian i Biznesit u promovua nga Ministria Italiane e Punëve të Jashtme dhe Bashkëpunimit Ndërkombëtar dhe Ministria Italiane e Zhvillimit Ekonomik dhe u drejtua nga Nënsekretari italian për Zhvillim Ekonomik, Ivan Scalfarotto.